سایت عصر اسلام

 

     

 
 
             

کیبورد فارسی

جستجوی پیشرفته

 

18 آبان 1403 06/05/1446 2024 Nov 08

 

فهـرست

 
 
  صفحه اصلی
  پيامبر اسلام
  پيامبران
  خلفاى راشدين
  صحابه
  تابعين
  قهرمانان اسلام
  علما، صالحان وانديشمندان
  خلفاى اموى
  خلفاى عباسى
  خلفاى عثمانى
  دولتها و حكومتهاى متفرقه
  جهاد و نبردهاى اسلامی
  اسلام در دوران معاصر
  آينده اسلام و علامات قيامت
  عالم برزخ و روز محشر
  بهشت و دوزخ
  تاریخ مذاهب و ادیان دیگر
  مقالات تاریخی متفرقه
  شبهات و دروغ‌های تاریخی
  تمدن اسلام
  كتابخانه
  کلیپهای صوتی
  کلیپهای تصویری
  عضویت در خـبرنامه
  در مـورد سایت
  ارتبـاط با ما
  تمـاس با ما
 
 
 

آمـار سـا یت

 
تـعداد کلیپهای صوتي: 786
تـعداد کلیپهای تصويري: 0
تـعداد مقالات متني: 1144
تـعداد كل مقالات : 1930
تـعداد اعضاء سايت: 574
بازدید کـل سايت: 7308591
 
 

تبـلیغـا  ت

 

سایت جامع فتاوی اهل سنت و جماعت

سایت مهتدین

 
 

 

 

 

 

 

شماره: 45   تعداد بازدید: 6033 تاریخ اضافه: 2017-07-01

مختصری درباره ی تابعی جلیل: عطاء سلیمی

مختصری درباره ی تابعی جلیل: عطاء سلیمی


عطاء سلیمی بصری عالمی بود که انس بن مالک رضی الله عنه خادم رسول الله صلی الله علیه و سلم صحابی جلیل را دیده بود و از ایشان علم فرا گرفتند.

عطاء از انس بن مالک، حسن و جعفر بن زید و عبد الله بن غالب احادیث رسول الله صلی الله علیه و سلم را شنیده بود و روایت کرده بود. و از ایشان کسانی چون بشر بن منصور، صالح مزی و عبد الواحد بن زیاد احادیث را روایت کرده اند. اما این تابعی جلیل بیشتر به عبادت مشغول بودند تا روایت، تا جایی که تمام مواقف ایشان خوف و ترس از الله تبارک و تعالی بوده است.

تأثیر ایشان بر دیگران:

ابو عبیده می گوید: همسر عطاء سلمی به من گفت: روزی عطاء را به خاطر گریه ی بسیار سرزنش کردم. به من گفت: چگونه مرا به خاطر چیزی سرزنش می کنی که آن دست خودم نیست. من وقتی اهل آتش را به یاد می آورم و عذاب هایی را که به آنها نازل می شود؛ فکر می کنم خودم را جای آنان قرار می دهم، پس چگونه خواهد بود حالت شخصی که دست هایش به گردنش بسته شده و آن را در آتش می اندازند؛ آیا فریاد نمی زند؟ پس شروع کرد به گریه کردن. و چگونه خواهد بود کسی که عذاب داده می شود آیا گریه نمی کند؟ وای بر تو ای سوار کسی را که پروردگار به وی رحمت نکند نیاز به گریه دارد.

مهم ترین ویژگی های شخصیتی عطاء:

ترس از الله سبحانه و تعالی:

عطاء سلمی به اندازه ای گریه می کرد که دیگر توانایی گریه کردن را نداشت. بشر بن منصور می گوید: در یکی از صبح های سرد همراه عطاء سلمی آتش روشن می کردم. گفتم: ای عطاء آیا خوشحال نمی شوی اگر به تو دستور داده شود که خود را در این آتش بیاندازی و روز قیامت بدون حساب و کتاب حشر شوی؟ عطاء گفت: بله به پروردگار کعبه قسم. سپس گفت: به الله سوگند اگر چنین چیزی به من امر شود می ترسم که از خوشحالی زیاد قبل از رفتن به درون آتش بمیرم.  

و روایت شده که عطاء همیشه بعد از وضو به زمین می افتاد و می لرزید و گریه ی شدیدی می کرد. از ایشان سبب را پرسیدند؛ وی در پاسخ می گفت: من برای یک کار بسیار بزرگ دارم آماده می شوم؛ می خواهم در برابر الله سبحانه و تعالی پروردگارم بایستم و نماز بخوانم.

اخلاص:

از صالح المزی شاگرد عطاء روایت شده که دوستان عطاء از وی می خواستند برایشان دعا کنند؛ و یقین داشتند که دعایش قبول می شود. می گوید: روزی یکی از دوستانش زندانی شد. از او پرسیدند: آیا چیزی می خواهی برایت انجام دهیم؟ گفت: از شما می خواهم که به عطاء بگویید برایم دعا کند تا الله تعالی مرا نجات دهد. صالح مزی می گوید: نزد عطاء آمدم و گفتم: ای ابا محمد آیا دوست داری که الله تعالی تو را شاد کند؟ گفت: بله به الله سوگند که من این را دوست دارم. پس به وی گفتم: فلان همنشینت زندان شده برایش دعا کن از الله عزوجل بخواه تا او را نجات دهد. عطاء دستانش را بلند کرد و گریه کنان گفت: پروردگارا تو حاجت ما را قبل از اینکه به زبان بیاوریم می دانی؛ پس آن را برایمان برآورده کن. صالح می گوید: به الله سوگند که ما از منزل وی خارج نشده بودیم که دیدیم آن شخص آزاد شد.

زهد و پرهیزگاری:

از ابو جعفر بن الطباع روایت شده که گفت: شنیدم که مخلد می گفت: هیچ کس را پرهیزگارتر از عطاء سلمی ندیده ام. فصل میوه ها می گذشت و عطاء هیچ یک از آنها را نه می شناخت و نه قیمت آن را می دانست.

در هنگام وفات:

از عبد الواحد بن زیاد روایت شده که گفت: نزد عطاء سلمی رفتم. وی نفس های آخرش را می کشید. مرا دید که نفس نفس می زنم. گفت: تو را چه شده؟ گفتم: به خاطر تو. گفت: از ترس اینکه به آتش نیفتم دوست دارم که نفسم بین دهان و گلویم تا روز قیامت باقی بماند.

منبع: islamstory.com

 

مترجم: ام محمد 

 

بازگشت به بالا

بازگشت به نتایج قبل

ارسال به دوستان

چاپ  
 

تبـلیغـا  ت

     

سايت اسلام تيوب

اخبار جهان اسلام

 
 

تبـلیغـا  ت

 

سایت نوار اسلام

دائرة المعارف شبکه اسلامی

 
 

 حـد  یـث

 

«خَيْرُ أُمَّتِي قَرْنِي ثُمَّ الَّذِينَ يَلُونَهُمْ ثُمَّ الَّذِينَ يَلُونَهُمْ …» [متفق عليه]. 
بهترين مردمان، مردم قرن من است، سپس مردمي كه بعد از قرن من مى آيد، سپس مردمي كه بعد از قرن دوم مى‌آيد (سه قرن پس از پيامبر)

 
 

نظرسـنجی

 

آشنایی شما با سایت از چه طریقی بوده است؟


لينك از ساير سايت ها
موتورهاي جستجو
از طريق دوستان