سایت عصر اسلام

 

     

 
 
             

کیبورد فارسی

جستجوی پیشرفته

 

13 آذر 1403 01/06/1446 2024 Dec 03

 

فهـرست

 
 
  صفحه اصلی
  پيامبر اسلام
  پيامبران
  خلفاى راشدين
  صحابه
  تابعين
  قهرمانان اسلام
  علما، صالحان وانديشمندان
  خلفاى اموى
  خلفاى عباسى
  خلفاى عثمانى
  دولتها و حكومتهاى متفرقه
  جهاد و نبردهاى اسلامی
  اسلام در دوران معاصر
  آينده اسلام و علامات قيامت
  عالم برزخ و روز محشر
  بهشت و دوزخ
  تاریخ مذاهب و ادیان دیگر
  مقالات تاریخی متفرقه
  شبهات و دروغ‌های تاریخی
  تمدن اسلام
  كتابخانه
  کلیپهای صوتی
  کلیپهای تصویری
  عضویت در خـبرنامه
  در مـورد سایت
  ارتبـاط با ما
  تمـاس با ما
 
 
 

آمـار سـا یت

 
تـعداد کلیپهای صوتي: 786
تـعداد کلیپهای تصويري: 0
تـعداد مقالات متني: 1144
تـعداد كل مقالات : 1930
تـعداد اعضاء سايت: 574
بازدید کـل سايت: 7339591
 
 

تبـلیغـا  ت

 

سایت جامع فتاوی اهل سنت و جماعت

سایت مهتدین

 
 

 

 

 

 

 

شماره: 38   تعداد بازدید: 5797 تاریخ اضافه: 2015-11-08

امیر راویان حدیث: ابو هریره رضی الله عنه

امیر راویان حدیث: ابو هریره رضی الله عنه

اسم و لقب ایشان:

مورخین در اسم این صحابی اختلاف نظر دارند اما صحیح ترین قول عبد شمس است که در زمان جاهلیت به این نام معروف بود اما در اسلام وی را عبدالرحمن بن صخر الدوسی الأزدی می نامیدند. رسول الله صلی الله علیه و سلم وی را ابا هریره صدا می زد به دلیل نگهداری از بچه گربه ای که داشت، بدین صورت به این لقب معروف شد. این صحابی بزرگوار در بادیه حجاز 19 سال قبل از هجرت  به دنیا آمد و مادرش میمونه بنت صبیح نام داشت.

ابوهریره در زمان جاهلیت:

ابوهریره رضی الله عنه در زمان جاهلیت در فقر و تنگدستی و در قبیله ای به دور از رسول الله صلی الله علیه و سلم زندگی می کرد. ایشان درباره زندگی اش چنین می فرماید: یتیم بزرگ شدم، نیازمندانه هجرت کردم، کارگری بودم نزد بسره بنت غزوان که برای سیر کردن شکمم از وی حقوق می گرفتم تا اینکه الله عزوجل او را به ازدواج من درآورد، شکر و سپاس پروردگاری که این دین را نیرومند و پیروز گرداند.

  اسلام آوردن ابوهریره رضی الله عنه:

این صحابی بزرگوار در سن شانزده سالگی به وسیله صحابی جلیل طفیل بن عمرو الدوسی رضی الله عنه ایمان آورد.

تأثیر تربیت رسول الله صلی الله علیه و سلم در شخصیت ابی هریره رضی الله عنه:

رسول الله صلی الله علیه و سلم بیشترین تأثیر را در تربیت ابو هریره رضی الله عنه داشتند. زیرا از همان ابتدا که نزد رسول الله صلی الله علیه و سلم آمد هرگز از ایشان جدا نشدند و به همین دلیل در خلال چند سال فقط، علمی را از رسول الله صلی الله علیه و سلم کسب کرد که هیچ یک از صحابه دیگر به دست نیاورده بود. و رسول الله صلی الله علیه و سلم نیز به این صحابی بسیار اهمیت می دادند و توجه می کردند چنان که خودش می گوید: رسول الله صلی الله علیه و سلم به من فرمود: ای ابا هریره پرهیزگار باش که اگر اینگونه باشی مؤمن ترین انسان خواهی بود.

مهم ترین ویژگی های شخصیتی ابی هریره رضی الله عنه:

1ـ فرا گرفتن احادیث و حفظ آن:

صحابی جلیل ابو هریره اینگونه درباره خویش می فرماید: هیچ کس از صحابه احادیث رسول الله صلی الله علیه و سلم را به اندازه من حفظ نکرده بود مگر عبدالله بن عمرو. او احادیث را در قلبش جمع می کرد و من نیز در قلبم سپس از رسول الله صلی الله علیه و سلم اجازه گرفت تا احادیث را بنویسد ایشان نیز به او اجازه دادند.

امام بخاری رحمه الله درباره ایشان می فرماید: هشتصد صحابی و تابعی از ابی هریره رضی الله هنه احادیث را روایت کرده اند. و از جمله صحابی هایی که از او روایت کرده می توان به ابن عباس، ابن عمر، جابر بن عبدالله و انس بن مالک و عایشه رضی الله عنهم اجمعین اشاره کرد.

2ـ عبادت ابی هریره رضی الله عنه:

عکرمه روایت می کند: اباهریره رضی الله عنه در یک روز دوازده هزار بار استغفار می کرد و می گفت: به اندازه گناهانم استغفار می کند.

3ـ تواضع و فروتنی این صحابی جلیل:

ثعلبه بن ابی مالک روایت می کند: روزی در بازار با ابی هریره روبرو شدم که وی بسته ای از حیزم را حمل می کرد در حالی که در آن زمان خلیفه مروان بود.

 تقوا و پرهیزگاری ابی هریره رضی الله عنه:

از ابی المتوکل روایت شده که ابا هریره صاحب برده ای سیاه بود، روزی از کار برده اش عصبانی شد تازیانه اش را بالا برد سپس گفت: اگر قصاص وجود نداشت با این تازیانه تو را می زدم اما من تو را به کسی می فروشم که قیمت تو را کامل به من پرداخت می کند، برو تو در راه الله آزاد هستی...!

جهاد ابی هریره رضی الله عنه:

 همان طور که در کتب تاریخ ذکر شده این صحابی جلیل در غزوده مؤته شرکت کرده بود.

ابو هریره رضی الله عنه در راه دعوت و تعلیم:

این صحابی بزرگوار صاحب اثر و گنج عظیمی بود و آن چیزی نبود جز احادیث رسول الله صلی الله علیه و سلم که با نقل این کمیت از احادیث خیر بزرگی را به امت اسلامی رساند. روایت شده وی وقتی به بازار مدینه می رسید به  مردم می فرمود: ای مردم چه چیزی باعث عجز و ناتوانی شما شده است! مردم گفتند: منظورت چیست؟ فرمود: منظورم میراث رسول الله صلی الله علیه و سلم است که دارند تقسیم می کنند اما شما اینجا هستید و نمی روید حقتان را بگیرید، آنها گفتند: در کجا تقسیم می کنند؟ فرمود: در مسجد. پس مردم  شتابان به سوی مسجد رفتند. ابو هریره رضی الله عنه منتظر آنان ماند تا آنان برگردند. زمانی که مردم برگشتند، ابو هیریره به آنان فرمود: چه چیزی پیدا کردید؟ گفتند: ای ابا هریره وارد مسجد شدیم اما چیزی را ندیدیم که تقسیم کنند. ابو هریره رضی الله عنه در جواب فرمود: در مسجد هیچ کس را ندیدید؟ گفتند: بله دیدیم که بعضی از افراد نماز می خواندند و بعضی قرآن و برخی هم حلال و حرام را می آموختند. ابوهریره رضی الله عنه فرمود: وای برشما! این میراث رسول الله صلی الله علیه و سلم است که به جا گذاشته .

و بدین ترتیب تقریبا چهارصد صحابی و تابعی از این صحابی بزرگوار احادیث روایت کردند و اصحاب نه کتاب حدیث که عبارتند از: صحیح بخاری، مسلم، سنن ترمذی، نسائی، ابی داود، ابن ماجه، مسند احمد، موطأ مالک و سنن دارمی احادیثش را جمع کرده اند که عدد آن بیشتر از 8700 حدیث می باشد.

وفات ابی هریره رضی الله عنه:

و در نهایت این صحابی بزرگوار و جلیل و امیر راویان حدیث در سال 57 هجری در سن 78 سالگی در مدینه دار فانی را وداع گفت.

 

 

 

بازگشت به بالا

بازگشت به نتایج قبل

ارسال به دوستان

چاپ  
 

تبـلیغـا  ت

     

سايت اسلام تيوب

اخبار جهان اسلام

 
 

تبـلیغـا  ت

 

سایت نوار اسلام

دائرة المعارف شبکه اسلامی

 
 

 حـد  یـث

 

رسول خدا صلی الله علیه و سلم   فرموده است: 
(علیکم بسنتی و سنة الخلفاء الراشدین المهدیین من بعدی):
«به سنت من و سنت خلفای راشدین پس از من، چنگ بزنید».
سنن ابی داود (4/201) ترمذی (5/44)؛ این حدیث، حسن و صحیح است

 
 

نظرسـنجی

 

آشنایی شما با سایت از چه طریقی بوده است؟


لينك از ساير سايت ها
موتورهاي جستجو
از طريق دوستان