سایت عصر اسلام

 

     

 
 
             

کیبورد فارسی

جستجوی پیشرفته

 

1 آذر 1403 19/05/1446 2024 Nov 21

 

فهـرست

 
 
  صفحه اصلی
  پيامبر اسلام
  پيامبران
  خلفاى راشدين
  صحابه
  تابعين
  قهرمانان اسلام
  علما، صالحان وانديشمندان
  خلفاى اموى
  خلفاى عباسى
  خلفاى عثمانى
  دولتها و حكومتهاى متفرقه
  جهاد و نبردهاى اسلامی
  اسلام در دوران معاصر
  آينده اسلام و علامات قيامت
  عالم برزخ و روز محشر
  بهشت و دوزخ
  تاریخ مذاهب و ادیان دیگر
  مقالات تاریخی متفرقه
  شبهات و دروغ‌های تاریخی
  تمدن اسلام
  كتابخانه
  کلیپهای صوتی
  کلیپهای تصویری
  عضویت در خـبرنامه
  در مـورد سایت
  ارتبـاط با ما
  تمـاس با ما
 
 
 

آمـار سـا یت

 
تـعداد کلیپهای صوتي: 786
تـعداد کلیپهای تصويري: 0
تـعداد مقالات متني: 1144
تـعداد كل مقالات : 1930
تـعداد اعضاء سايت: 574
بازدید کـل سايت: 7322083
 
 

تبـلیغـا  ت

 

سایت جامع فتاوی اهل سنت و جماعت

سایت مهتدین

 
 

 

 

 

 

 

شماره: 33   تعداد بازدید: 4447 تاریخ اضافه: 2015-07-27

صحابی جلیل براء بن مالک رضی الله عنه

صحابی جلیل براء بن مالک رضی الله عنه

 

اسم و نسب:

این صحابی جلیل براء بن مالک بن النضر الأنصاری نام دارد که برادر تنی صحابی بزرگوار أنس بن مالک است.

براء بن مالک رضی الله عنه در مدینه به دنیا آمد و در همان جا زندگی کرد تا اینکه برای نبرد یمامه به سرزمین فارس رفت و در همان نبرد هم شهید شد.

نتیجه و اثر تربیت رسول الله صلی الله علیه و سلم بر این صحابی بزرگوار:

رسول الله صلی الله علیه و سلم این صحابی را به گونه ای ترتبیت کرده بود که تشنه شهادت بود، و یقین کامل داشت که الله مسلیمن را پیروز می گرداند، و رسول الله صلی الله علیه و سلم این خبر را به او و صحابه  داده بود که براء مستجاب الدعوه است.

مهمترین ویژگی های شخصیت این صحابی بزرگوار: شجاعت و دوست داشتن جهاد بود.

از انس بن مالک روایت شده: زمانی که أبوموسی خواست فردی را به بصره بفرستد براء بن مالک را فرستاد و او از وزیران أبو موسی بود، سپس به او گفت: وظیفه ای را برای خود انتخاب کن، پس براء به او گفت: آیا دهنده تو هستی که از تو بخواهم؟ گفت: بله، پس براء در جواب گفت: من از تو امارت مصر و یا محصولات خراج را نمی خواهم بلکه از تو می خواهم که کمان و اسب و تیر و شمشیر را به من بدهی و مرا به جهاد بفرستی، پس به این ترتیب ابوموسی او را همراه با ارتش مسلمین به جهاد فرستاد.

او شجاع، بی باك و با جرات بود. و او كسی بود كه عمر فاروق رضى الله عنه در مورد او به كارگذارانش در گوشه و كنار مملكت چنين نوشت: "مواظب باشيد براء را به فرماندهی لشكرها انتخاب نكنيد چون می ترسم با اين جراتی كه دارد افراد لشکر را به کشتن دهد".

و محد بن سیرین روایت کرده که در جنگ با مسیلمه کذاب مسلمین به باغی رسیدند که در آن را کفار به روی آن ها بسته بودند و مشرکین پشت آن در بودند در این هنگام براء بن مالک به لشکر گفت مرا بالای سپر کنید سپس سپر را با نيزه‌ها بالا بريد و بدين طريق مرا داخل باغ نزديك درش بيندازيد ، و به این ترتیب براء بن مالک به داخل باغ راه یافت و با کفار مبارزه کرد و در را برای مسلمین باز کرد، که در این جنگ بیش از هشتاد زخم بر بدن وی وارد شد و به مدت یک ماه تحت درمان بود و خالد بن ولید زخم های او را درمان می کرد.

مهم ترین جنگ هایی که براء بن مالک در آن شرکت کرد و نقش بسیار مهمی در آن ها داشت:

معرکه یمامه:

در معرکه یمامه زمانی که مسیلمه و لشکرش به باغی رسیدند و درهای آن را بستند و به وسیله درهای آن خود را در امان ساختند، براء بن مالك خطاب به قومش گفت:ای قوم! مرا بالای سپر كنيد و سپر را با نيزه‌ها بالا بريد و بدين طريق مرا داخل باغ نزديك درش بيندازيد. يا من شهيد می شوم يا در را به سوی شما خواهم گشود. به این ترتیب براء وارد باغ شد و مشرکین را از پای در آورد و در را به سوی مسلمین باز کرد، سپس مسیلمه کذاب را کشت و مسلمین پیروز شدند.

معرکه تستر:

از اسحاق بن عبدالله بن ابی طلحه روایت شده که در معرکه تستر کفار به قلعه ای پناه بردند که مسلمین آن ها را محاصره کرده بود. در این هنگام کفار از بالای ديوار قلعه، زنجيرهايی انداختند كه بر سر آن‌ها قلاب‌های فولادی قرار داشت. قلاب‌ها با آتش داغ شده بودند، که این قلاب‌های داغ به بدن مسلمانان فرو می‌رفت و به آن‌ها می چسبيد سپس آن‌ها اجساد كسانی را كه می مردند يا نزديك به مرگ بودند بالا می‌كشيدند. يك قلاب به بدن انس مالك، برادر براء خورد و او را بالا كشيد، به محض اين كه چشم براء به او افتاد روی ديوار پريد و زنجيری را كه بدن برادرش را می‌كشيد گرفت و شروع كرد به بيرون آوردن قلاب داغ از بدن برادرش در حالی كه دستش به شدت می‌سوخت و ذوب می‌شد. با وجود اين هيچ توجهی به دستش نداشت تا اين كه برادرش را نجات داد و در حالی كه دستش فقط استخوانی بی گوشت شده بود پايين آمد. و به این ترتیب برادرش نجات یافت.

 

برخی از موقف های براء بن مالک با رسول الله صلی الله علیه و سلم:

انس بن مالک رضی الله عنه روایت کرده که براء بن مالک مردی بود که صدای دل نشینی داشت و در بعضی از سفرها برای رسول الله صلی الله علیه و سلم شعر می خواند، پس در یکی از سفرها که در حال شعر خواندن بود و نزدیک به زنان شد و صدای او را زنان می شنیدند، رسول الله صلی الله علیه و سلم به او گفت: برتوست که  رعایت شیشه ها (کنایه از زنان) را کنی.

از اقوال صحابی جلیل براء بن مالک:

انس بن مالک روایت کرده که در معرکه یمامه خالد بن ولید به براء گفت: ای براء بلند شو!گفت: پس براء سوار بر اسبش شد و شکر و سپاس الله را کرد، سپس گفت: ای اهل مدینه هيچ كس از شما حق ندارد فكر برگشتن به مدينه را در سر بپروراند از امروز به بعد مدينه ای برای شما وجود نخواهد داشت. آنچه هست خدای يگانه است و سپس بهشت.

وفات براء بن مالک رضی الله عنه:

براء بن مالک رضی الله عنه در جنگ یمامه با لشکران مشرکین مبارزه کرد، و مشرکین مسلمین را در محاصره خود قرار داده بودند. در اینجا بود که مسلمین از براء خواستند برای پیروزی دعا کند زیرا همان گونه که رسول الله صلی الله علیه دو سلم گفته بود او مستجاب الدعوه بود، و به این ترتیب برا از الله خواست تا مسلمین را پیروز گرداند و شهادت را نصیبش گرداند.

پس براء بن مالک رضی الله عنه بعد از اینکه مسلمین پیروز شدند به دست هرمزان به شهادت رسید و شهادت این صحابی بزرگوار در زمان خلاف عمربن خطاب رضی الله عنه صورت گرفت.

 

http://islamstory.com/ar/%D8%A7%D9%84%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D8%A1_%D8%A8%D9%86_%D9%85%D8%A7%D9%84%D9%83

 

بازگشت به بالا

بازگشت به نتایج قبل

ارسال به دوستان

چاپ  
 

تبـلیغـا  ت

     

سايت اسلام تيوب

اخبار جهان اسلام

 
 

تبـلیغـا  ت

 

سایت نوار اسلام

دائرة المعارف شبکه اسلامی

 
 

 حـد  یـث

 

«خَيْرُ أُمَّتِي قَرْنِي ثُمَّ الَّذِينَ يَلُونَهُمْ ثُمَّ الَّذِينَ يَلُونَهُمْ …» [متفق عليه]. 
بهترين مردمان، مردم قرن من است، سپس مردمي كه بعد از قرن من مى آيد، سپس مردمي كه بعد از قرن دوم مى‌آيد (سه قرن پس از پيامبر)

 
 

نظرسـنجی

 

آشنایی شما با سایت از چه طریقی بوده است؟


لينك از ساير سايت ها
موتورهاي جستجو
از طريق دوستان