|
تاریخ چاپ : |
2024 Nov 23 |
www.islamage.com |
لینک : |
عـنوان : |
وصف میوههای بهشتی |
بسم الله الرحمن الرحيم
الحمدلله رب العالمین و الصلاة و السلام علی رسول الله و علی آله و اصحابه الی یوم الدین و اما بعد:
خداوند متعال میفرماید: « فِيهِمَا فَاكِهَةٌ وَنَخْلٌ وَرُمَّانٌ » (الرحمن / 68) «در آن انواع میوهها از جمله خرما و انار است».
« فِيهِمَا مِنْ كُلِّ فَاكِهَةٍ زَوْجَانِ» (الرحمن / 52) «از هر میوهای در آنجا یک زوج وجود دارد».
« مُتَّكِئِينَ عَلَى فُرُشٍ بَطَائِنُهَا مِنْ إِسْتَبْرَقٍ وَجَنَى الْجَنَّتَيْنِ دَانٍ» (الرحمن / 54) «بر فرشهایی تکیه زدهاند که آسترهای آن از ابریشم ضخیم است و میوههای رسیده باغهای بهشت نزدیک و در دسترس است».
« وَدَانِيَةً عَلَيْهِمْ ظِلَالُهَا وَذُلِّلَتْ قُطُوفُهَا تَذْلِيلًا » (الإنسان / 14) «و میوههای آن در دسترس است».
«وَأَصْحَابُ الْيَمِينِ مَا أَصْحَابُ الْيَمِينِ (27) فِي سِدْرٍ مَخْضُودٍ (28) وَطَلْحٍ مَنْضُودٍ (29) وَظِلٍّ مَمْدُودٍ (30) وَمَاءٍ مَسْكُوبٍ (31) وَفَاكِهَةٍ كَثِيرَةٍ (32) لَا مَقْطُوعَةٍ وَلَا مَمْنُوعَةٍ» (الواقعه / 27-33)
(و اصحاب يمين و خجستگان، چه اصحاب يمين و خجستگانى!آنها در سايه درختان «سِدر» بىخار قرار دارند،و در سايه درخت «طلح» پربرگ [= درختى خوشرنگ و خوشبو]،و سايه کشيده و گسترده،و در کنار آبشارها،و ميوههاى فراوان،که هرگز قطع و ممنوع نمىشود(
یعنی در هیچ زمانی منقطع نمیگردد، بلکه در همه فصول سال وجود دارد. همچنان که میفرماید: «أُكُلُهَا دَائِمٌ وَظِلُّهَا» (الرعد / 35) «میوههایش همیشگی و سایهاش دائمی است».
در دنیا هر میوهای فصل مخصوصی دارد که در فصلهای دیگر کمیاب میشود. درختان دنیا در بعضی فصول سرسبز و شاداب و در بعضی فصول دیگر زرد و بیبرگ میگردند. ولی میوهها و درختان بهشت، همیشگی و دائمی هستند.
[وَلَا مَمْنُوعَةٍ] {الواقعة:33} : هیچ مانعی برای رسیدن انسان به آن وجود ندارد، هر لحظه اراده کنی به سادگی و بدون هیچ مشکلی به آن میرسی. حتی اگر میوهای در بالاترین شاخه درختی باشد و انسان آن را طلب کند، نزدیک شده و خود را در اختیار دستان مؤمنان راستین قرار میدهد.
خداوند متعال میفرماید: «وَبَشِّرِ الَّذِينَ آَمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ كُلَّمَا رُزِقُوا مِنْهَا مِنْ ثَمَرَةٍ رِزْقًا قَالُوا هَذَا الَّذِي رُزِقْنَا مِنْ قَبْلُ وَأُتُوا بِهِ مُتَشَابِهًا وَلَهُمْ فِيهَا أَزْوَاجٌ مُطَهَّرَةٌ وَهُمْ فِيهَا خَالِدُونَ» (البقره / 25) «کسانی که ایمان آورده و عمل صالح انجام دادهاند را به بهشتی مژده ده که در زیر درختانش رودها روان است هر گاه میوهای از میوههایش را بدیشان تقدیم نمایند میگویند: این همانی است که ما قبلاً داده شدهایم، در حالی که همسان آن را آوردهاند و در آنجا همسران پاک و بیعیبی داشته و در آن جاودان خواهند ماند».
«إِنَّ الْمُتَّقِينَ فِي ظِلَالٍ وَعُيُونٍ (41) وَفَوَاكِهَ مِمَّا يَشْتَهُونَ (42) كُلُوا وَاشْرَبُوا هَنِيئًا بِمَا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ (43) إِنَّا كَذَلِكَ نَجْزِي الْمُحْسِنِينَ» (المرسلات / 41-44) «پرهیزگاران در زیر سایهها و در کنار چشمهسارانند * و در میان میوههایی که بخواهند و آروز کنند * در جزای اعمال نیکتان خوش بخورید و خوش بنوشید گوارا باد * ما اینگونه به نیکوکاران پاداش میدهیم».
«وَفَاكِهَةٍ مِمَّا يَتَخَيَّرُونَ (20) وَلَحْمِ طَيْرٍ مِمَّا يَشْتَهُونَ (21) وَحُورٌ عِينٌ (22) كَأَمْثَالِ اللُّؤْلُؤِ الْمَكْنُونِ (23) جَزَاءً بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ » (الواقعه / 20-24) «و هر نوع میوهای که برگزینند * و گوش هر پرندهای که آرزو کنند و اشتها نمایند * و حوریان چشم درشت بهشتی * که همسان مروارید میان صدفند * این در مقابل کارهایی است که انجام میدادهاند».
«يَدْعُونَ فِيهَا بِكُلِّ فَاكِهَةٍ آَمِنِينَ» (الدخان / 55) «آنان در آنجا هر میوهای را که بخواهند میطلبند و از هر نطر درامانند ».
ابن ابیالدنیا از سلیمبن عامر روایت میکند که فرمود: اصحاب رسولالله صلی الله علیه وسلم میگفتند: خداوند در آمدن اعراب بادیهنشین و سؤالاتشان ما را مستفید میگرداند. روزی یکی از بادیهنشینان به خدمت رسول خدا صلی الله علیه وسلم رسید و گفت: یا رسولالله صلی الله علیه وسلم ! خداوند در بهشت درختی را عنوان کرده که آزاردهنده است و من فكر نمیکردم که درخت آزاردهندهای در بهشت وجود داشته باشد. رسول خدا صلی الله علیه وسلم فرمود: «آن چه درختی است؟» گفت: درخت سدر. این درخت، خار دارد و خارش مزاحم است. رسول خدا صلی الله علیه وسلم فرمود: «مگر نه این که خداوند فرموده است [فِي سِدْرٍ مَخْضُودٍ] {الواقعة:28} خداوند خار آن را برداشته و به جای هر خار ثمری رویانده است. ثمری از این درخت میروید که هر دانهاش به هفتاد و دو رنگ درآمده و هیچ کدام از رنگهایش شبیه دیگری نیستند».
در بهشت همه انواع میوه همچون سیب، خرما، انگور و غیره وجود دارد؟ تا چه رسد به انواع گلها و شکوفههای خوشبو و در یک کلمه در بهشت چیزهایی وجود دارد که هیچ چشمی آن را ندیده و هیچ گوشی آن را نشنیده و هیچ کدام از آن حتی بر فکر کسی نیز خطور نکرده است، خداوند ما را بینصیب نگرداند.
در صحیحین از حدیث مالک از زیدبن اسلم از عطاء بن یسار از ابن عباس روایت شده که اصحاب رسولالله صلی الله علیه وسلم بعد از نماز کسوف به ایشان گفتند: یا رسولالله صلی الله علیه وسلم ، ظاهراً در نماز چیزی را برداشتید. سپس دیدیم که به عقب برگشته و سر جایتان ایستادید. فرمودند: بهشت را دیدم (یا به من نشان داده شد) و یک رأس گاو را برداشتم و اگر آن برمیداشتم، شما تا آخر دنیا از آن میخوردید.
وصلی الله وسلم علی نبینا محمد وعلی آله وصحبه أجمعین. وآخر دعوانا أن الحمدلله رب العالیمن.
سایت عصر اسلام |