سایت عصر اسلام

 

     

 
 
             

کیبورد فارسی

جستجوی پیشرفته

 

6 مرداد 1403 20/01/1446 2024 Jul 27

 

فهـرست

 
 
  صفحه اصلی
  پيامبر اسلام
  پيامبران
  خلفاى راشدين
  صحابه
  تابعين
  قهرمانان اسلام
  علما، صالحان وانديشمندان
  خلفاى اموى
  خلفاى عباسى
  خلفاى عثمانى
  دولتها و حكومتهاى متفرقه
  جهاد و نبردهاى اسلامی
  اسلام در دوران معاصر
  آينده اسلام و علامات قيامت
  عالم برزخ و روز محشر
  بهشت و دوزخ
  تاریخ مذاهب و ادیان دیگر
  مقالات تاریخی متفرقه
  شبهات و دروغ‌های تاریخی
  تمدن اسلام
  كتابخانه
  کلیپهای صوتی
  کلیپهای تصویری
  عضویت در خـبرنامه
  در مـورد سایت
  ارتبـاط با ما
  تمـاس با ما
 
 
 

آمـار سـا یت

 
تـعداد کلیپهای صوتي: 786
تـعداد کلیپهای تصويري: 0
تـعداد مقالات متني: 1144
تـعداد كل مقالات : 1930
تـعداد اعضاء سايت: 573
بازدید کـل سايت: 7089127
 
 

تبـلیغـا  ت

 

سایت جامع فتاوی اهل سنت و جماعت

سایت مهتدین

 
 

 

 

 

 

 

شماره: 170   تعداد بازدید: 3159 تاریخ اضافه: 2017-10-07

قسمت پنجم: اتفاقات سال دوم هجری

قسمت پنجم: اتفاقات سال دوم هجری

(72) غزوه‌ی أَبْواء:

1-             دوازده ماه پس از هجرت، در ماه صفر، رسول الله صلی الله علیه و سلم در اولین غزوه شان که غزوه‌ی الأبواء بود خارج شدند، كه به نام غزوه‌ی وَدّان نیز نامگذاری شده است، و هدف، قافله‌ی قریش بود.

(73) غزوه‌ی بَواط:

2-             پس از گذشت سیزده ماه از هجرت رسول الله صلی الله علیه و سلم در غزوه دیگری به نام بَوَاط که هدف آن نیز قافله قریش بود، خارج شدند.

(74) غزوه‌ی عُشَیرة:

3-             شانزده ماه پس از هجرت در ماه جمادی الآخر، سومین غزوه‌ی رسول الله صلی الله علیه و سلم به نام غزوه‌ی عُشَیرة اتفاق افتاد.

(75) غزوه‌ی بدر الأولی:

4-             تنها چند شب پس از غزوه‌ی عُشَیره، رسول الله صلی الله علیه و سلم برای شرکت در غزوه‌ی دیگری بنام سَفَوان خارج گردیدند، که این غزوه، غزوه‌ی بدر الأولی نیز نامیده می‌شود.

(76) سَرِیّه نخله:

5-             رسول الله صلی الله علیه و سلم عبدالله بن جَحْش  رضی الله عنه را در سریه‌ای به منطقه‌ی نخله، که هدف قافله قریش بود، فرستادند و موفق شدند.

6-             در این سریه عمرو بن الحَضْرَمِی کشته شد. او اولین کافری بود که در اسلام کشته می‌شد. و عثمان بن عبد الله و الحَکَم بن کَیْسَان نیز اسیر شدند، و مسلمانان، هر چه در قافله بود را به غنیمت بردند.

7-             بنابراین در سریه‌ی نخله به فرماندهی عبد الله بن جَحْش رضی الله عنه، اولین کشته، واولین اُسَرا، و اولین غنیمت در اسلام اتفاق افتاد.

(77) تغییر قبله:

8-             در نیمه‌ی رجب سال دوم هجری،با نزول وحی قبله از بیت المقدس به کعبه مشرفه تغییر یافت.

(78) واجب شدن روزه و زکات فطر:

9-             در شعبان سال دوم هجری، روزه‌ی رمضان واجب گردید. رسول الله صلی الله علیه و سلم نه رمضان را روزه گرفتند. زیرا ایشان در ابتدای سال یازده هجری وفات یافتند.

10-        همچنین در شعبان سال دوم هجری زکات فطر واجب گردید، وتا آن زمان هنوز زکات اموال واجب نشده بود.

(79) غزوه‌ی بدر:

11-        در رمضان سال دوم هجری، غزوه‌ی بدر کبری رخ داد که در این روز -که روز فرقان نیز گفته می‌شود- حق از باطل جدا گشت.

12-        الله عزوجل، نام غزوه‌ی بدر کبری را در قرآن جاودانه نموده و ویژگیهایی به آن اختصاص داده است که غزوه‌های دیگر ندارند، و کسانی از صحابه که در آن حضور داشتند بهترین صحابه هستند.

13-        در غزوه‌ی بدر کبری، الله عزوجل پیامبرش را بسیار یاری نمود و چشم ایشان را روشن ساخت. با این غزوه شوکت و عظمت مسلمانان افزایش یافت.

(80) وفات رقیه دختر رسول الله صلی الله علیه و سلم:

14-        رقیه دختر پیامبر صلی الله علیه و سلم پس از غزوه‌ی بدر کبری از دنیا رفت. همسرش عثمان بن عفان رضی الله عنه بود، و از او پسری به نام عبد الله داشت که در کودکی از دنیا رفت.

15-        اول شوال سال دوم هجری، اولین عید فطر در اسلام بود.

(81) ازدواج علی و فاطمه رضی الله عنهما:

16-        در سال دوم هجری علی بن أبی طالب رضی الله عنه با فاطمه دختر پیامبر صلی الله علیه و سلم ازدواج کرد، که از پاک‌ترین و شریف‌ترین ازدواج‌ها به حساب می‌آید.

17-        علی بن أبی طالب رضی الله عنها از  فاطمه صاحب فرزندانی به نام‌های: حسن، حسین، محسن، ام کلثوم، و  زینب رضی الله عنهم شد.

(82) غزوه‌ی بنی قَیْنُقاع:

18-        در شوال سال دوم هجری غزوه‌ی بنی قَیْنُقاع به وقوع پیوست. و رسول الله صلی الله علیه و سلم یهود بنی قَیْنُقاع را محاصره کردند. آن‌ها نیز تسلیم شدند، و رسول الله صلی الله علیه و سلم آنان را از مدینه اخراج کردند.

یهودیان مدینه سه قبیله بودند: بنی قَیْنُقاع، بنی قُرَیْظَة و بنی نَضير.

(83) غزوه‌ی السَّوِیق:

19-        در ذی الحجه سال دوم هجری غزوه‌ی السَّویق اتفاق افتاد. ابو سفیان به مدینه حمله کرد و مردی از انصار را به قتل رساند. رسول الله صلی الله علیه و سلم نیز به همراه 200 تن از صحابه برای مقابله با او خارج شدند.

(84) اولین عید قربان:

20-        در ده ذی الحجه سال دوم هجری عید قربان فرا رسید و این اولین عید قربانی بود که مسلمانان آن را می‌دیدند. رسول الله صلی الله علیه و سلم دو گوسفند را كه هر دو سياه و سفيد و شاخدار بودند را قربانی نمودند.

(85) وفات عثمان بن مَظْعُون رضی الله عنه:

21-        در ده ذی الحجه سال دوم هجری عثمان بن مَظْعُون رضی الله عنه از دنیا رفت، و رسول الله صلی الله علیه و سلم بر او نماز خواند و در بقیع دفن شد. او اولین مهاجری است که در بقیع دفن شده است.

 

منبع: مرواریدهای پنهان مختصری از سیرت رسول الله صلی الله علیه و سلم، تألیف: موسى بن راشد العازمی، ترجمه: عبد الله محمد أَرْمَکی.

 

 

 

بازگشت به بالا

بازگشت به نتایج قبل

ارسال به دوستان

چاپ  
 

تبـلیغـا  ت

     

سايت اسلام تيوب

اخبار جهان اسلام

 
 

تبـلیغـا  ت

 

سایت نوار اسلام

دائرة المعارف شبکه اسلامی

 
 

 حـد  یـث

 

رسول خدا صلی الله علیه و سلم فرموده است:

(أريت في المنام أني أنزع بدلو بكرة على قليب، فجاء أبو بكر فنزع ذنوباً أو ذنوبين نزعاً ضعيفاً والله يغفر له ثم جاء عمربن الخطاب فاستحالت غرباً فلم أر عبقريا يفري فريه حتى روى الناس وضربوا بعطن)
«در خواب دیدم که از چاهی آب می‌کشم؛ آن‌گاه ابوبکر آمد و یک دلو آب از چاه کشید و او، در کشیدن آب ضعیف بود و خداوند، او را می‌بخشد. سپس عمر آمد و دلو را به دست گرفت؛ هیچ پهلوانی سراغ ندارم که همانند او کاری را بدین قوت انجام دهد. عمر چنان آب کشید که همه‌ی مردم و شترانشان سیراب شدند و به استراحت پرداختند»
 مسلم ش 2393 .

 
 

نظرسـنجی

 

آشنایی شما با سایت از چه طریقی بوده است؟


لينك از ساير سايت ها
موتورهاي جستجو
از طريق دوستان